Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 41 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 48 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - Garanterat extraval om ett halvt år
Garanterat extraval om ett halvt år 
22 September, 2018, 12:20
Posted by Administrator
NU RÅDER DET väl ingen tvekan om att M och SD Är allierade med varandra?

Annie Lööf slog näven i bordet och hävdade att Centern aldrig kommer att styra med stöd av SD. Nu visar hon sitt rätta jag och vi Socialdemokrater ska inte räkna med hennes stöd i en kommande regeringsbildning.

Skärmdump: dn.se 20180922

Lika bra att Moderaterna får tillsätta statsminister så slipper Stefan Löfven och vi Socialdemokrater administrera avgrundspolitiken som kommer att bli följden av en Riksdag som sitter i knät på fascister.

Jag är väl medveten om att flertalet av dem som har röstat på SD bara är besvikna på sina egna partier, M och S. Ledningen har djupa rötter i nazism och fascism vilket tog sin början under det Andra världskriget.

OVÄRDIG OCH SKAMLIGT

Att en av världens främsta demokratier, Sverige, på måndag kommer att välja Björn Söder till tredje vice talman är ovärdig och djupt skamligt. Ingen har som Söder uttalat sig så främlingsfientligt som vad han har gjort.

Jag lär inte leva då, men det vore intressant att höra vad barnbarn och barnbarnsbarn kommer att säga om svensk politik på 2010-talet. Den som inte ser en tydlig upprepning av 1930-talet torde vara både döv och blind!

Nåja, det håller på sin höjd ett halvt år, tills statsbudgeten ska klubbas. Då om inte förr kör alliansregeringen i diket, sedan får vi ett extraval och då kan vi tillsammans plocka bort lössen ur fanan.

Fotnot*

Med hänvisning till Bibeln, Mattetus 5:37 kallar jag saker vid sitt rätt namn. Texten lyder i sin helhet:
"Sådant skall edert tal vara, att ja är ja, och nej är nej. Vad därutöver är, det är av ondo."
add comment ( 12 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Nya Karolinska överraskar 
21 September, 2018, 15:19
Posted by Administrator
”DU FINNS INTE i systemet!”

– Vad bra! Slipper jag betala skatt då? I alla fall till landstinget …?

Att Nya KS är ett bygghaveri må vara en sak, men att deras patientsystem är det också är inte bra alls. För andra gången på kort tid har jag fått en läkartid – som inte finns.

Foto: Robert Sandström

I Centralkassan har de inte funnit mig. Inte heller på mottagningen. När jag talade om tiden och läkarens namn fick jag svaret:

”Vi har ingen läkare som heter så.

SMEKNAMNET FÖREDRAS

Det förklaras av att vederbörandes namn är så svårt att uttala att läkaren bokas under sitt smeknamn. Häpp!

Via ett tidigare läkarbesök, och den då tjänstgörande läkarens journalanteckningar, fann de mig till slut.

POSTNORD HÅLLER PÅ BREVET

Nu visade det sig att tiden var av avbokad för tio dagar sedan, vilket ska ha meddelats mig via brev; PostNord har det väl någonstans i sitt system?

Först kunde de inte ge mig en ny tid på grund av underbemanning. När jag hotade med att sitta kvar tills de hade tid kom en sjuksköterska, och vips fick jag en tredje tid, i slutet av oktober.

Nu hoppas jag bara att jag finns i systemet nästa gång jag besöker Nya Karolinska på Eugeniavägen i Solna så att jag kan få min undersökning gjord.

Fotnot:
Jag var en av tre patienter vid min besökstid som avbokats utan att ha meddelats ...

Ps!
För en tid sedan gick Nya KS ut i media och talade om att de hade högst kompetent personal, men inga patienter. Nu verkar förhållandet vara det omvända, många patienter men ingen personal.
add comment ( 19 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Coops Miró-verk stannar i Värmland 
19 September, 2018, 10:11
Posted by Administrator
COOP VÄRMLANDS UNIKA och ovärderliga konstverk av Miró förblir i Värmländsk ägo. Efter en värderingsrunda där ingen köpare kunnat leva upp till konsumentföreningens villkor deponeras den nu på Värmlands Museum.


Länsmuseichef Åsa Hallén och Coop Värmlands VD Tomas Sjölander visar upp Joan Mirós omtalade konstverk ”Makemono” tillsammans med den praktfulla lådan.
Foto: Värmlands Museum


Den spanske konstnären Joan Miró (1893-1983) var verksam i Paris 1920-1940 där han deltog i surrealisternas utställningar. Hans originella bildskrift, som kan påminna om primitiva grottmålningar, förenklades under 1930-talet. Bland hans mer inflytelserika verk märks två målade kakelväggar, Solen och Månen i UNESCO, Paris.

MAKEMONO

Målningen skapades 1956 och har namnet Makemono. Det är en scenografi/acryl i storleken 975 cm bred med höjd från 39,5 till 41,4 cm. Den laverades 1962 i en praktfull träask, utvändigt utskuren och målad i original av Joan Miró. På lockets insida återfinns en magnifik målning på svart botten i lackfärger.


Joan Mirós omtalade konstverk ”Makemono” tillsammans med den praktfulla lådan.
Foto: Coop Värmland


Asken är bevarad och konstverket var under många år uppsatt på dåvarande Domusrestaurangen i Karlstad. Varuhuset brann ned 1999, men då förvarades konstverket i ett bankfack för att sedan placeras på dåvarande Obs! Bergvik 2002.

Fem år senare, 2007, flyttades konstverket till Konsum City i Mitt-i-city gallerian varifrån Coop har flyttat. Det har varit föremål för en värdering, och utbjudet till försäljning men ingen köpare har godkänts.

TRÄLÅDAN ALDRIG VISAD

Den medföljande trälådan har av säkerhetsskäl aldrig visats upp för allmänheten vilket nu troligen kan komma att göras när verket ska förvaras på Värmlands Museum i Karlstad.
add comment ( 16 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Kan en hund leva flera liv? 
15 September, 2018, 17:00
Posted by Administrator
Undrar just om en hund kan leva flera livstider och ägare? Det är handlingen i Lasse Hallströms ”A Dog's Purpose” (Italien 2017) och det stämmer också överens med grannens dvärgcollie Ramses och mitt och min dvärgcollie Zorros förhållande.


Foto: Robert Sandström
Zorro dog knall och fall pingsten 1982, 17 år gammal. Ramses fyller tio år den 29 oktober i år; också en aktningsvärd ålder. Överfört i människoår motsvarar åldern 70 år.

BADA, KAMMA, RYKTA

Ramses är lika pigg och glad som Zorro. Jag har förmånen att både få bada honom, kamma, rykta och borsta honom. Matte Ulla har berättat att han känner av när jag har varit i hissen, och tar hon trapporna vill han stanna på våningen där jag bor.

Lasse Hallströms ”A Dog's Purpose” är en fantasy om en lojal hund som upplever flera livstider och ägare för att slutligen återkomma till sin första husse, dock iklädd en annan hundras.

På väggen i hallen har jag ett oljefoto i färg av en tolvårig Zorro som fotograf Per-Arne i Katrineholm ville föreviga när jag berättade att vovven hade börjat tackla av och troligen inte skulle bli mycket äldre.

ÄLDST AV ALLA

Efter fyra, fem knäpp piggnade Zorro till, och han levde i ytterligare fem år!

Ramses är kusligt lik Zorro och påminner på alla sätt om min dvärgcollie. Märkligt med tanke på att det har gått 36 år sedan jag förlorade den hund som blivit äldst av alla jag har haft, 17 år.

Vem vet, kanske har han upplevt flera livstider och ägare och kommit att hamna i min trappuppgång 25 år efter att jag ägde honom?

Tanken svindlar.
add comment ( 11 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Hur orkar karln? 
11 September, 2018, 12:33
Posted by Administrator
De flesta lantbrukare lever fattigt men dör rika, vilket brukar framgå i bouppteckningen. Storbonden Göran Persson är ett undantag. Med tanke på att han har fem tunga styrelseordförandeuppdrag lever han säkert ganska gott.

Enbart LKAB betalar honom 615 000 kronor per år. Övriga uppdrag torde icke vara sämre arvoderade. Ett snabbt överslag visar att uppdragen ger honom i runda slängar 3 miljoner per år.


Skärmdump: LKAB.se

HÄPNADE

När jag såg alla hans styrelseposter i tidningen Kupé på tåget mot Malmö häpnade jag. Har levt i tron att han "bara"var ordförande för Sveriges största skogsägare, statliga Sveaskog.

Googlar och ser att Eva Färnstrand är skogsbolagets ordförande i dag.
Förre statsministern Göran Persson har också 100 kor hemma på gården i sörmländska Övre Torp.

Persson är också Senior advisor på PR-firman JKL.

Hur orkar karln?

Fakta: Göran Persson, styrelseuppdrag
Styrelseordförande i LKAB, Pegroco Invest AB, Cambio Holding AB, Cambio Healtcare Systems AB, Scandinavium Biogas Fuels International AB och Think Forrest Institute.
Styrelseledamot i Ålandsbanken Abp.
Källa: Kupé # 9 2018
Foton: LKAB:s hemsida/Kupé # 9 2018
add comment ( 15 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<Tillbaka | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Nästa> Sista>>