Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 41 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 48 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 55 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - Nya Karolinska överraskar
Nya Karolinska överraskar 
21 September, 2018, 15:19
Posted by Administrator
”DU FINNS INTE i systemet!”

– Vad bra! Slipper jag betala skatt då? I alla fall till landstinget …?

Att Nya KS är ett bygghaveri må vara en sak, men att deras patientsystem är det också är inte bra alls. För andra gången på kort tid har jag fått en läkartid – som inte finns.

Foto: Robert Sandström

I Centralkassan har de inte funnit mig. Inte heller på mottagningen. När jag talade om tiden och läkarens namn fick jag svaret:

”Vi har ingen läkare som heter så.

SMEKNAMNET FÖREDRAS

Det förklaras av att vederbörandes namn är så svårt att uttala att läkaren bokas under sitt smeknamn. Häpp!

Via ett tidigare läkarbesök, och den då tjänstgörande läkarens journalanteckningar, fann de mig till slut.

POSTNORD HÅLLER PÅ BREVET

Nu visade det sig att tiden var av avbokad för tio dagar sedan, vilket ska ha meddelats mig via brev; PostNord har det väl någonstans i sitt system?

Först kunde de inte ge mig en ny tid på grund av underbemanning. När jag hotade med att sitta kvar tills de hade tid kom en sjuksköterska, och vips fick jag en tredje tid, i slutet av oktober.

Nu hoppas jag bara att jag finns i systemet nästa gång jag besöker Nya Karolinska på Eugeniavägen i Solna så att jag kan få min undersökning gjord.

Fotnot:
Jag var en av tre patienter vid min besökstid som avbokats utan att ha meddelats ...

Ps!
För en tid sedan gick Nya KS ut i media och talade om att de hade högst kompetent personal, men inga patienter. Nu verkar förhållandet vara det omvända, många patienter men ingen personal.
add comment ( 27 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Coops Miró-verk stannar i Värmland 
19 September, 2018, 10:11
Posted by Administrator
COOP VÄRMLANDS UNIKA och ovärderliga konstverk av Miró förblir i Värmländsk ägo. Efter en värderingsrunda där ingen köpare kunnat leva upp till konsumentföreningens villkor deponeras den nu på Värmlands Museum.


Länsmuseichef Åsa Hallén och Coop Värmlands VD Tomas Sjölander visar upp Joan Mirós omtalade konstverk ”Makemono” tillsammans med den praktfulla lådan.
Foto: Värmlands Museum


Den spanske konstnären Joan Miró (1893-1983) var verksam i Paris 1920-1940 där han deltog i surrealisternas utställningar. Hans originella bildskrift, som kan påminna om primitiva grottmålningar, förenklades under 1930-talet. Bland hans mer inflytelserika verk märks två målade kakelväggar, Solen och Månen i UNESCO, Paris.

MAKEMONO

Målningen skapades 1956 och har namnet Makemono. Det är en scenografi/acryl i storleken 975 cm bred med höjd från 39,5 till 41,4 cm. Den laverades 1962 i en praktfull träask, utvändigt utskuren och målad i original av Joan Miró. På lockets insida återfinns en magnifik målning på svart botten i lackfärger.


Joan Mirós omtalade konstverk ”Makemono” tillsammans med den praktfulla lådan.
Foto: Coop Värmland


Asken är bevarad och konstverket var under många år uppsatt på dåvarande Domusrestaurangen i Karlstad. Varuhuset brann ned 1999, men då förvarades konstverket i ett bankfack för att sedan placeras på dåvarande Obs! Bergvik 2002.

Fem år senare, 2007, flyttades konstverket till Konsum City i Mitt-i-city gallerian varifrån Coop har flyttat. Det har varit föremål för en värdering, och utbjudet till försäljning men ingen köpare har godkänts.

TRÄLÅDAN ALDRIG VISAD

Den medföljande trälådan har av säkerhetsskäl aldrig visats upp för allmänheten vilket nu troligen kan komma att göras när verket ska förvaras på Värmlands Museum i Karlstad.
add comment ( 16 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Kan en hund leva flera liv? 
15 September, 2018, 17:00
Posted by Administrator
Undrar just om en hund kan leva flera livstider och ägare? Det är handlingen i Lasse Hallströms ”A Dog's Purpose” (Italien 2017) och det stämmer också överens med grannens dvärgcollie Ramses och mitt och min dvärgcollie Zorros förhållande.


Foto: Robert Sandström
Zorro dog knall och fall pingsten 1982, 17 år gammal. Ramses fyller tio år den 29 oktober i år; också en aktningsvärd ålder. Överfört i människoår motsvarar åldern 70 år.

BADA, KAMMA, RYKTA

Ramses är lika pigg och glad som Zorro. Jag har förmånen att både få bada honom, kamma, rykta och borsta honom. Matte Ulla har berättat att han känner av när jag har varit i hissen, och tar hon trapporna vill han stanna på våningen där jag bor.

Lasse Hallströms ”A Dog's Purpose” är en fantasy om en lojal hund som upplever flera livstider och ägare för att slutligen återkomma till sin första husse, dock iklädd en annan hundras.

På väggen i hallen har jag ett oljefoto i färg av en tolvårig Zorro som fotograf Per-Arne i Katrineholm ville föreviga när jag berättade att vovven hade börjat tackla av och troligen inte skulle bli mycket äldre.

ÄLDST AV ALLA

Efter fyra, fem knäpp piggnade Zorro till, och han levde i ytterligare fem år!

Ramses är kusligt lik Zorro och påminner på alla sätt om min dvärgcollie. Märkligt med tanke på att det har gått 36 år sedan jag förlorade den hund som blivit äldst av alla jag har haft, 17 år.

Vem vet, kanske har han upplevt flera livstider och ägare och kommit att hamna i min trappuppgång 25 år efter att jag ägde honom?

Tanken svindlar.
add comment ( 11 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Hur orkar karln? 
11 September, 2018, 12:33
Posted by Administrator
De flesta lantbrukare lever fattigt men dör rika, vilket brukar framgå i bouppteckningen. Storbonden Göran Persson är ett undantag. Med tanke på att han har fem tunga styrelseordförandeuppdrag lever han säkert ganska gott.

Enbart LKAB betalar honom 615 000 kronor per år. Övriga uppdrag torde icke vara sämre arvoderade. Ett snabbt överslag visar att uppdragen ger honom i runda slängar 3 miljoner per år.


Skärmdump: LKAB.se

HÄPNADE

När jag såg alla hans styrelseposter i tidningen Kupé på tåget mot Malmö häpnade jag. Har levt i tron att han "bara"var ordförande för Sveriges största skogsägare, statliga Sveaskog.

Googlar och ser att Eva Färnstrand är skogsbolagets ordförande i dag.
Förre statsministern Göran Persson har också 100 kor hemma på gården i sörmländska Övre Torp.

Persson är också Senior advisor på PR-firman JKL.

Hur orkar karln?

Fakta: Göran Persson, styrelseuppdrag
Styrelseordförande i LKAB, Pegroco Invest AB, Cambio Holding AB, Cambio Healtcare Systems AB, Scandinavium Biogas Fuels International AB och Think Forrest Institute.
Styrelseledamot i Ålandsbanken Abp.
Källa: Kupé # 9 2018
Foton: LKAB:s hemsida/Kupé # 9 2018
add comment ( 15 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Jag hängs i närmaste lyktstolpe 
25 August, 2018, 09:17
Posted by Administrator
Opinionsundersökningarna är riggade, tyvärr.

Min bedömning kvarstår, Sverigedemokraterna, SD blir största parti i Riksdagsvalet om två veckor och en dag.

Självklart mot min vilja, men vi har inte tagit debatten. Däremot har vi anammat de flesta av deras förslag, inklusive utvisning av invandrare som dömts för allvarliga brott.

Foto: Robert Sandström
Lägg rätt valsedel i kuvertet. Du har bara ångerrätt om du förtidsröstat.

Att inte diskutera med en väljarandel på nära en miljon röstberättigade kan inte vara annat än förödande då det är ett flagrant brott mot alla demokratiska principer:

"Jag gillar inte dina åsikter, men jag skulle kunna gå i döden för din rätt att få säga din mening!". (Ej myntat av Voltaire, som det oftast felaktigt påstås.)

Att störa en demonstration - även när det är nazister - strider mot alla demokratins och mötesfrihetens regler. Det ursäktar inte den autonoma vänstern att de demonstrerar mot Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

Arbetarpartiet Socialdemokraterna har genom historien ondgjort sig över dem som stört våra första möten i slutet av 1890-talet och 1900-talets två första årtionden. Då ska vi inte klappa i händerna när andra gör samma sak ens mot nazister som fått demonstrationstillstånd!

S för inte längre en politik för vanligt folk, fattigpensionärer och arbetare. Det har blivit ett medel- och överklassparti.

De som lämnar S - och även Moderaterna, M - för SD begår självklart ett kolossalt misstag eftersom de ger dem access till lagar och regler som krattat manegen för en diktatur i Sverige.

EXTRAVAL OM ETT HALVÅR

Lagar och regler som är stiftade, ofta av en S-majoritet av ledamöter i Sveriges Riksdag. Till exempel har vi ett märkesförbud, vilket sällan används, men det kan med ett klubbslag i Riksdagen förbjuda oss socialdemokrater att bära Förstamaj-märket.

DESSA MÄNNISKOR ÄR INGA RASISTER ELLER NAZISTER – DE ÄR BARA BESVIKNA!

Betänk detta faktum!

SD blir största parti, sedan får vi en Polsk riksdag i sex månader innan extraval utlyses. Det resulterar i en ännu större valvinst för SD. Därefter får vi vänta till år 2022 innan vi kan plocka bort lössen ur fanan!

SOCIALDEMOKRATINS ERA ÖVER

S kommer aldrig mer att bli ett dominerande parti. Vid valet om ett par veckor förlorar vi så många mandat i Sveriges beslutande församlingar att det frågan är om partiet ens kan behålla Högkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm?

68-an är för övrigt ytterligare ett bevis på partistyrelsens hybris. Hyreskontraktet har bolagiserats. Från att ha fyllt alla våningar i fastigheten krymper partiets andel mer och mer samtidigt som andra organisationer och företag flyttat in.

Vem annars skulle komma på tanken att bolagisera ett hyreskontrakt? Tjäna pengar var målet! Jo jag tackar!

Vad vill man då socialdemokratin vid en eventuell valvinst? Den frågan har jag ännu inte fått något svar på!

”Ända i kaklet” säger man också – och stjäl M-ledarens uttryck. Dessutom talar man om ”värdegrund ... Men hur värdegrunden ser ut kan ingen säga eller förklara!

DEMOKRATISK SOCIALIST

Stefan Löfven har heller inte förklarat det en enda gång! På Youtube har du fyra bra inlägg av Olof Palme där han talar om ”den demokratiska socialismens värdegrund”; Olof Palme kallade sig aldrig Socialdemokrat, utan betonade att han var demokratisk socialist.

Palme talade heller aldrig om "rättvisa" eftersom han visste att du har din rättvisa, jag har min. Nej, han använde det bibliska uttrycket ”rättfärdighet”.

På Palmes tid yrade ingen om "Stolt men inte nöjd". "Ökad jämlikhet" är en annan floskel som dessutom är omöjlig. Antingen är det jämlikt, eller också är det ojämlikt. Det finns inget jämlikt, jämlikare, jämlikast. Jämlikhet kan inte kompareras som stor, större och störst.

MÖRKER BARA MÖRKER

I ett par år mötte jag min mentor Bengt Göransson, den enda riktige kulturminister en svensk regering haft, vid hissen då jag arbetade som lärare i svenska, matematik och samhällskunskap i ABF-huset på Sveavägens 41 i Stockholm. När vi möttes i eller utanför hissen sa en av oss:

– Mörker!

Den andra svarade:

– Bara mörker!

Vi anspelade på en någon ny dårskap av Mona Sahlin, som jag frågade i en ledare i Socialdemokraternas kristna tidning Broderskap:

– Vad har du för minnen av barnpiss och sill i dina näsborrar? och jämförde hennes månadslön med antalet fattigpensionärer.

Peter Weiderud, då ordförande för S-sidoorganisation Broderskapsrörelsen, sa när tidningen kom ut:

– Jag skäms när jag läser ledaren i senaste numret.

Jag svarade blixtsnabbt:

– Jag skäms för att du skäms!

Ja, sedan blev jag inte kvar mycket längre på Broderskap. Tidningens personal överfördes till Aktuell i Politiken och jag fick sparken på ”ett mjukt sätt”. Jag var nöjd med "avgångsvederlaget" som bestod i flera månadslöner utan arbetsplikt.

Trots det är jag alltjämt medlem i Socialdemokraterna, och jag har redan förtidsröstat på dem i samtliga höstens val!

Ps!
Jag är den förste Åkessons anhang hänger i närmaste lyktstolpe eftersom jag är korpulent, bög och demokratisk socialist. Dessutom har jag ett samiskt ursprung …
add comment ( 23 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa> Sista>>