Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 41 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 48 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 55 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - Hur orkar karln?
Hur orkar karln? 
11 September, 2018, 12:33
Posted by Administrator
De flesta lantbrukare lever fattigt men dör rika, vilket brukar framgå i bouppteckningen. Storbonden Göran Persson är ett undantag. Med tanke på att han har fem tunga styrelseordförandeuppdrag lever han säkert ganska gott.

Enbart LKAB betalar honom 615 000 kronor per år. Övriga uppdrag torde icke vara sämre arvoderade. Ett snabbt överslag visar att uppdragen ger honom i runda slängar 3 miljoner per år.


Skärmdump: LKAB.se

HÄPNADE

När jag såg alla hans styrelseposter i tidningen Kupé på tåget mot Malmö häpnade jag. Har levt i tron att han "bara"var ordförande för Sveriges största skogsägare, statliga Sveaskog.

Googlar och ser att Eva Färnstrand är skogsbolagets ordförande i dag.
Förre statsministern Göran Persson har också 100 kor hemma på gården i sörmländska Övre Torp.

Persson är också Senior advisor på PR-firman JKL.

Hur orkar karln?

Fakta: Göran Persson, styrelseuppdrag
Styrelseordförande i LKAB, Pegroco Invest AB, Cambio Holding AB, Cambio Healtcare Systems AB, Scandinavium Biogas Fuels International AB och Think Forrest Institute.
Styrelseledamot i Ålandsbanken Abp.
Källa: Kupé # 9 2018
Foton: LKAB:s hemsida/Kupé # 9 2018
add comment ( 15 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Jag hängs i närmaste lyktstolpe 
25 August, 2018, 09:17
Posted by Administrator
Opinionsundersökningarna är riggade, tyvärr.

Min bedömning kvarstår, Sverigedemokraterna, SD blir största parti i Riksdagsvalet om två veckor och en dag.

Självklart mot min vilja, men vi har inte tagit debatten. Däremot har vi anammat de flesta av deras förslag, inklusive utvisning av invandrare som dömts för allvarliga brott.

Foto: Robert Sandström
Lägg rätt valsedel i kuvertet. Du har bara ångerrätt om du förtidsröstat.

Att inte diskutera med en väljarandel på nära en miljon röstberättigade kan inte vara annat än förödande då det är ett flagrant brott mot alla demokratiska principer:

"Jag gillar inte dina åsikter, men jag skulle kunna gå i döden för din rätt att få säga din mening!". (Ej myntat av Voltaire, som det oftast felaktigt påstås.)

Att störa en demonstration - även när det är nazister - strider mot alla demokratins och mötesfrihetens regler. Det ursäktar inte den autonoma vänstern att de demonstrerar mot Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

Arbetarpartiet Socialdemokraterna har genom historien ondgjort sig över dem som stört våra första möten i slutet av 1890-talet och 1900-talets två första årtionden. Då ska vi inte klappa i händerna när andra gör samma sak ens mot nazister som fått demonstrationstillstånd!

S för inte längre en politik för vanligt folk, fattigpensionärer och arbetare. Det har blivit ett medel- och överklassparti.

De som lämnar S - och även Moderaterna, M - för SD begår självklart ett kolossalt misstag eftersom de ger dem access till lagar och regler som krattat manegen för en diktatur i Sverige.

EXTRAVAL OM ETT HALVÅR

Lagar och regler som är stiftade, ofta av en S-majoritet av ledamöter i Sveriges Riksdag. Till exempel har vi ett märkesförbud, vilket sällan används, men det kan med ett klubbslag i Riksdagen förbjuda oss socialdemokrater att bära Förstamaj-märket.

DESSA MÄNNISKOR ÄR INGA RASISTER ELLER NAZISTER – DE ÄR BARA BESVIKNA!

Betänk detta faktum!

SD blir största parti, sedan får vi en Polsk riksdag i sex månader innan extraval utlyses. Det resulterar i en ännu större valvinst för SD. Därefter får vi vänta till år 2022 innan vi kan plocka bort lössen ur fanan!

SOCIALDEMOKRATINS ERA ÖVER

S kommer aldrig mer att bli ett dominerande parti. Vid valet om ett par veckor förlorar vi så många mandat i Sveriges beslutande församlingar att det frågan är om partiet ens kan behålla Högkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm?

68-an är för övrigt ytterligare ett bevis på partistyrelsens hybris. Hyreskontraktet har bolagiserats. Från att ha fyllt alla våningar i fastigheten krymper partiets andel mer och mer samtidigt som andra organisationer och företag flyttat in.

Vem annars skulle komma på tanken att bolagisera ett hyreskontrakt? Tjäna pengar var målet! Jo jag tackar!

Vad vill man då socialdemokratin vid en eventuell valvinst? Den frågan har jag ännu inte fått något svar på!

”Ända i kaklet” säger man också – och stjäl M-ledarens uttryck. Dessutom talar man om ”värdegrund ... Men hur värdegrunden ser ut kan ingen säga eller förklara!

DEMOKRATISK SOCIALIST

Stefan Löfven har heller inte förklarat det en enda gång! På Youtube har du fyra bra inlägg av Olof Palme där han talar om ”den demokratiska socialismens värdegrund”; Olof Palme kallade sig aldrig Socialdemokrat, utan betonade att han var demokratisk socialist.

Palme talade heller aldrig om "rättvisa" eftersom han visste att du har din rättvisa, jag har min. Nej, han använde det bibliska uttrycket ”rättfärdighet”.

På Palmes tid yrade ingen om "Stolt men inte nöjd". "Ökad jämlikhet" är en annan floskel som dessutom är omöjlig. Antingen är det jämlikt, eller också är det ojämlikt. Det finns inget jämlikt, jämlikare, jämlikast. Jämlikhet kan inte kompareras som stor, större och störst.

MÖRKER BARA MÖRKER

I ett par år mötte jag min mentor Bengt Göransson, den enda riktige kulturminister en svensk regering haft, vid hissen då jag arbetade som lärare i svenska, matematik och samhällskunskap i ABF-huset på Sveavägens 41 i Stockholm. När vi möttes i eller utanför hissen sa en av oss:

– Mörker!

Den andra svarade:

– Bara mörker!

Vi anspelade på en någon ny dårskap av Mona Sahlin, som jag frågade i en ledare i Socialdemokraternas kristna tidning Broderskap:

– Vad har du för minnen av barnpiss och sill i dina näsborrar? och jämförde hennes månadslön med antalet fattigpensionärer.

Peter Weiderud, då ordförande för S-sidoorganisation Broderskapsrörelsen, sa när tidningen kom ut:

– Jag skäms när jag läser ledaren i senaste numret.

Jag svarade blixtsnabbt:

– Jag skäms för att du skäms!

Ja, sedan blev jag inte kvar mycket längre på Broderskap. Tidningens personal överfördes till Aktuell i Politiken och jag fick sparken på ”ett mjukt sätt”. Jag var nöjd med "avgångsvederlaget" som bestod i flera månadslöner utan arbetsplikt.

Trots det är jag alltjämt medlem i Socialdemokraterna, och jag har redan förtidsröstat på dem i samtliga höstens val!

Ps!
Jag är den förste Åkessons anhang hänger i närmaste lyktstolpe eftersom jag är korpulent, bög och demokratisk socialist. Dessutom har jag ett samiskt ursprung …
add comment ( 21 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Magnus "Bisse" Bergdahl till minne 
19 August, 2018, 20:53
Posted by Administrator
I dag, den 19 augusti 2018, skulle min barndomsvän Magnus "Bisse" Bergdahl fylla 68 år. Vi lärde känna varandra i sjunde klass i Åseda grundskola och kom att förbli vänner för livet.

Bilden är en skärmdump från Internet, fotot är taget av [ibNina Fyhr

Magnus var gitarrist och sångare i Thorleifs dansband i vilket han blev medlem för exakt 50 år sedan, 1968. Han avled den 7 december förra året. Något jag inte blev varse förrän helt nyligen då jag planlöst surfade på Internet och landade på hans dödsannons; jag vistades vid tillfället för hans frånfälle i Thailand ...

Sorgen och saknaden kändes tydligt och jag insåg att ett av de starkaste bandet till min barndom för alltid var avklippt. Tänkte osökt på poeten Kristina Lugns text där hon skriver, att hon aldrig blir vän med döden.

Magnus' röst var Gudabenådad. När prostens son (pappa Thore var prost i Åseda, tillika min och Magnus konfirmationspräst) sjöng O' Helga Natt som tonåring i Åseda kyrka var intet öga torrt. Jag är säker på att också Gud berördes.

LASTBILSCHAUFFÖRER

Magnus spelade inte bara i ett dansband. Han var även lastbilschaufför och kuskade runt på våra svenska vägar åtskilliga mil hela sitt yrkesverksamma liv. I åttonde klass praktiserade vi tillsammans som lastbilschaufförer.

Vi bytte också godis med varandra på sommarloven; jag fick Magnus' centerrullar och jag gav honom Tarragona, bägge chokladerna var tillverkade på Cloettas chokladfabrik i Ljungsbro.

I denna text vänder jag mig nu direkt till dig i din himmel, Magnus:

— Tack för skosnörena du gav mig i sjuan med orden "du ska alltid vårda dina skor och inte gå med trasiga skosnören", och för de fina och vackra minnen du lämnar efter dig till mig. Du betydde mer för mig under mina högstadieår än vad jag någonsin kom att berätta för dig. Vila i frid.

add comment ( 16 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Polismyndigheten visar höjden av flathet 
13 August, 2018, 19:04
Posted by Administrator
DETTA ÄR HÖJDEN av flathet. Sverige är väl enda landet inom EU som upplåter polisiära resurser för att tillåta nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, att manifestera och dela ut flygblad i Kungälv fram till valet.

Tillståndet omfattar även en valstuga på torget och två torgmöten.

Skärmdump: sverigesradio.se

Lokala polismyndigheten satte ned foten och sa nej. Bristande resurser angavs som orsak, och det är nog ett högst rimlig skäl och en motivering så god som någon. I Kungälv andades kommunen och lokalbefolkningen ut.

JAG BLIR MÖRKRÄDD FÖR MINDRE

Vad gör då polismyndigheten i Västra Götaland? Jo, kör över den lokala Polisen och hävdar att det inte alls är några bristande resurser och ändrar därför beslutet och bifaller NMR:s ansökan.

Jag kan bli mörkrädd för mindre!

Men än är sista ordet inte sagt. Kungälvs kommun har överklagat regionala polismyndighetens beslut till förvaltningsrätten, så nu kommer frågan att avgöras i domstol. Frågan är hur ordningslagen ska tolkas.

Det känns bra!

HOPPET STÅR TILL DOMSTOLEN

Vi som kan vår moderna historia, och vet vad Nazityskland gjorde sig skyldig till under Andra världskriget, ställer nu vårt hopp till domstolen.

Blir domslutet att nazister ska skyddas sänder det en tydlig signal till Sveriges Riksdag:

ÄNDRA SKYNDSAMT LAGAR OCH FÖRORDNINGAR SÅ ATT DET BLIR TYDLIGT ATT SLÖDDREN SKA BORT FRÅN GATOR OCH TORG!

Gör ni inte det kommer ni att få stå där med skammen när stöveltrampen hörs över berg och slätter samtidigt som demokratin nedmonteras!

ANVÄND HUVUDET

Polismyndigheten i Västra Götaland bör i framtiden besparas arbetet med att begära ökade resurser. Finns det pengar att skydda nazister behövs sannerligen inga ökade anslag. Lär er i stället att omprioritera. Och använd huvudet nästa gång.
add comment ( 21 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Duplantis säker bragdguldkandidat 
13 August, 2018, 06:56
Posted by Administrator
ARMAND "MONDO" DUPLANTIS rekordhopp i Berlin uppmärksammas brett både i Sverige och USA. Guldhopparen har både svenskt och amerikanskt medborgarskap därför är bragdhoppet även nytt amerikanskt rekord.


Skärmdump: USA Today Lafayette

Ingen hoppar dock högre i USA. Det nordamerikanska rekordet är är 6,04 och innehas av amerikanen Brad Walker medan det sydamerikanska rekordet är en centimeter lägre (6,03) och innehas av brasilianaren Thiago Braz da Silva.

Sveriges största morgontidningar, DN och SvD, har notiser på försa sidan. Båda tidningarna inleder sportsektionerna med Duplantis rekordhopp, DN med en helsida och SvD har däremot en helsida medan SvD nöjer sig med en trekvartssida.

BRAGDGULDSKANDIDAT

Det säger något om hur stor bragd rekordhoppet är och det skulle förvåna mig stort om han inte får årets bragdguld. Betänk att han bara är 18 år gammal …

Föräldrarna är före detta friidrottare och också hans tränare. Pappa Greg var stavhoppare med ett personbästa på 5,80 meter och mamma Helena tävlade i sjukamp.


Skärmdump: DN:s E-tidning

VÄRLDENS BÄSTA 15-ÅRING

Jag är extra glad över framgången eftersom jag har följt Armand Duplantis sedan Radiosportens reportage om ”Världens bästa 15-åring” i september 2015. Inslaget kan avlyssnas på webben. Adressen är:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=6258503.

Fakta : Duplantis
Längd: 1,80
Föräldrar: Amerikansk pappa (Greg) svensk mamma (Helena, född Hedlund)
Hemort: Lafayette, Louisana
Klubb: Upsala IF Friidrott
Tränare: Greg och Helena Duplantis
Världsrekord: Junior, inom- och utomhus, 5,83/6,05
add comment ( 57 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa> Sista>>