Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 41 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 48 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 55 Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - Blir du full på 40 meters djup?
Blir du full på 40 meters djup? 
27 August, 2016, 08:24
Posted by Administrator
DET HÖR INTE till vanligheten att jag in extenso citerar någon i min blogg. Men Fredrik Virtanens kolumn i Aftonbladet 27 augusti 2016 säger allt som behöver sägas. Då finns inget att tillägga mer än:

Läs den!
Faksimil ur Aftonbladet lördag 27 augusti 2016 Copyright Aftonbladet ©

add comment ( 7 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Rullskridskoåkandet var en anka 
26 August, 2016, 19:35
Posted by Administrator
TRÄFFADE HELT ÖVERRASKANDE på min ”broder i Kristus” (1 Kor) pastor Sten-Gunnar Hedin som jag inte träffat sedan han drabbades av en stroke för ett par år sedan under ett av sina många ordförandeuppdrag för Läkarmissionen.
Foto: Robert Sandström ©

– Jag klarar mig bättre och bättre, säger Sten-Gunnar som promenerar raskt med hjälp av sin rullator. Dock inte lika fort som när han åkte rullskridskor på Sveavägen i centrala Stockholm för några år sedan.

– Det där är ju inte sant, men jag har aldrig dementerat uppgiften som tidningen Broderskap spred i tron att det verkligen var mig de hade sett, säger Sten-Gunnar och skrattar precis så gott som han brukar.add comment ( 56 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Svenska modellen? Vilket tjafs! 
24 August, 2016, 20:29
Posted by Administrator
JAG IRRITERAR MIG på allt struntprat om ”Svenska modellen” och liknande uttryck som Löfven, Fridolin, hans syster Bolibompa (Bah Kuhnke) och övriga i S-MP-regeringen brukar svänga sig med när de ska försöka lägga tyngd vid sina stolliga förslag.Vi har ingen Svensk modell. Däremot har vi lagar, instiftade av Sverige Riksdag. Bland annat lagen om gränsen för rattonykterhet; den har naturligtvis inte kommit dit av en slump, eller för att makten vill djävlas med oss. (Frågan är aktuell, därför väljer det som exempel.)

Politiker som pratar om den svenska modellen och "värdegrund" kan sällan förklara vad de menar. Och oftast lever de själva bortom all sans och moral. Jag börjar därför se dessa maktens företrädare som charlataner, som tror att vi, väljarna, går på vad som helst.

Värdegrund förklaras ibland så flummigt att det inte är sant. Begreppet kan inte heller jag definiera. Oftast. Jag använder det därför bara på en plats, i kyrkan. För där kan jag redogöra för vad jag menar eftersom min värdegrund grundar sig på min kristna tro.

Jag är dock inte religiös, utan kristen! Det kan synas vara samma sak för den oinvigde, men där finns en viss nyansskillnad mellan det ena och det andra.

Kan ni nu, efter denna korta utläggning, enas med mig om att vi börjar kalla saker vid sitt rätta namn?

Tack!
add comment ( 3 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Äntligen! 
15 August, 2016, 14:08
Posted by Administrator
FRÅN OCH MED i dag, 15 augusti 2016, har myndigheterna skyldighet att utbyta information mellan sig för att förhindra organiserad brottslighet. Nu väntar jag bara på en lag som även kriminaliserar ohemula avgångsvederlags för politiker av alla de slag och på alla nivåer!


– Att myndigheter kan samverka utan onödiga hinder är av stor betydelse för ett framgångsrikt arbete mot organiserad brottslighet, säger inrikesminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.

”För att värna om enskildas integritet ska uppgiftsskyldigheten endast omfatta sådana fall där behovet av ett effektivt informationsutbyte är extra starkt och därmed särskilt motiverat. De förutsättningar som måste vara uppfyllda för att uppgiftsskyldigheten ska gälla är bland annat att samverkan är formaliserad genom ett särskilt beslut och att den mottagande myndigheten behöver uppgiften för att delta i samverkan. Dessutom ska en intresseavvägning göras av den utlämnande myndigheten.”

add comment ( 4 views )   |  0 trackbacks   |  permalink
Samma arbetsplats i mer än 60 år 
6 June, 2016, 14:43
Posted by Administrator
MAGDALENA ÅSTRÖM HAR varit på samma arbetsplats i 62 år! Hon började arbeta på sin makes kafé 1953. Året därpå flyttade han Konditori Valand till Surbrunnsgatan 48 strax intill Odenplan i Stockholm. 1 april 1954 tog hustrun Magdalena emot första kunden och sedan har åren bara flugit i väg …

Konditoriägare Magdalena Åström blir 86 år 1 september 2016.
Foto: Robert Sandström ©


Det var samma år som de första provsändningar med television inleddes på Tekniska Högskolan i Stockholm, Ernest Hemingway fick Nobelpriset i litteratur och på biograferna – som det fanns många utav i omgivningarna – premiärvisades klassiska Storstadshamn med Marlon Brando och Audrey Hepburn i huvudrollerna.

Puck Stocklassas konstverk. Skulptören bodde under uppväxten i USA men flyttade hem igen till Stockholm redan som 13-åring. Utbildade sig vid Tekniska skolan och på Konstakadmien. Mest känd för flickfigurer och djurbilder.
Foto: Robert Sandström ©


Tro inte att du kan få en espresso eller kaffe latte serverad av Magdalena. Nej, här är det vanligt bryggkaffe och något annat som är garanterat – att det är tyst. Ingen störande musik, vilket främjar småprat och umgänge.

Kaffekorgar kunde beställas förr, i dag är det mest ett utställningsföremål.
Foto: Robert Sandström ©


Den klassisk ägg-och ansjovismackan serveras förstås, och här originalinredningen bevarad. Patinerad med årens hjälp och många trevliga konstverk och tavlor att vila ögonen på.

Här finns ett par pelikaner i keramik att beskåda.
Foto: Robert Sandström ©


En färsk Dagens Nyheter ligger också framme om morgnarna till den läshungrige.

Har du vägarna förbi Stockholm så leta upp konditori Valand på Surbrunnsgatan. Du blir inte besvikna, bara nostalgisk!

Inredningen är intakt och här är det lätt att bli nostalgisk.
Foto: Robert Sandström ©

add comment ( 98 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | Nästa> Sista>>