Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - Jag hängs i närmaste lyktstolpe
Jag hängs i närmaste lyktstolpe 
25 August, 2018, 09:17
Posted by Administrator
Opinionsundersökningarna är riggade, tyvärr.

Min bedömning kvarstår, Sverigedemokraterna, SD blir största parti i Riksdagsvalet om två veckor och en dag.

Självklart mot min vilja, men vi har inte tagit debatten. Däremot har vi anammat de flesta av deras förslag, inklusive utvisning av invandrare som dömts för allvarliga brott.

Foto: Robert Sandström
Lägg rätt valsedel i kuvertet. Du har bara ångerrätt om du förtidsröstat.

Att inte diskutera med en väljarandel på nära en miljon röstberättigade kan inte vara annat än förödande då det är ett flagrant brott mot alla demokratiska principer:

"Jag gillar inte dina åsikter, men jag skulle kunna gå i döden för din rätt att få säga din mening!". (Ej myntat av Voltaire, som det oftast felaktigt påstås.)

Att störa en demonstration - även när det är nazister - strider mot alla demokratins och mötesfrihetens regler. Det ursäktar inte den autonoma vänstern att de demonstrerar mot Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

Arbetarpartiet Socialdemokraterna har genom historien ondgjort sig över dem som stört våra första möten i slutet av 1890-talet och 1900-talets två första årtionden. Då ska vi inte klappa i händerna när andra gör samma sak ens mot nazister som fått demonstrationstillstånd!

S för inte längre en politik för vanligt folk, fattigpensionärer och arbetare. Det har blivit ett medel- och överklassparti.

De som lämnar S - och även Moderaterna, M - för SD begår självklart ett kolossalt misstag eftersom de ger dem access till lagar och regler som krattat manegen för en diktatur i Sverige.

EXTRAVAL OM ETT HALVÅR

Lagar och regler som är stiftade, ofta av en S-majoritet av ledamöter i Sveriges Riksdag. Till exempel har vi ett märkesförbud, vilket sällan används, men det kan med ett klubbslag i Riksdagen förbjuda oss socialdemokrater att bära Förstamaj-märket.

DESSA MÄNNISKOR ÄR INGA RASISTER ELLER NAZISTER – DE ÄR BARA BESVIKNA!

Betänk detta faktum!

SD blir största parti, sedan får vi en Polsk riksdag i sex månader innan extraval utlyses. Det resulterar i en ännu större valvinst för SD. Därefter får vi vänta till år 2022 innan vi kan plocka bort lössen ur fanan!

SOCIALDEMOKRATINS ERA ÖVER

S kommer aldrig mer att bli ett dominerande parti. Vid valet om ett par veckor förlorar vi så många mandat i Sveriges beslutande församlingar att det frågan är om partiet ens kan behålla Högkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm?

68-an är för övrigt ytterligare ett bevis på partistyrelsens hybris. Hyreskontraktet har bolagiserats. Från att ha fyllt alla våningar i fastigheten krymper partiets andel mer och mer samtidigt som andra organisationer och företag flyttat in.

Vem annars skulle komma på tanken att bolagisera ett hyreskontrakt? Tjäna pengar var målet! Jo jag tackar!

Vad vill man då socialdemokratin vid en eventuell valvinst? Den frågan har jag ännu inte fått något svar på!

”Ända i kaklet” säger man också – och stjäl M-ledarens uttryck. Dessutom talar man om ”värdegrund ... Men hur värdegrunden ser ut kan ingen säga eller förklara!

DEMOKRATISK SOCIALIST

Stefan Löfven har heller inte förklarat det en enda gång! På Youtube har du fyra bra inlägg av Olof Palme där han talar om ”den demokratiska socialismens värdegrund”; Olof Palme kallade sig aldrig Socialdemokrat, utan betonade att han var demokratisk socialist.

Palme talade heller aldrig om "rättvisa" eftersom han visste att du har din rättvisa, jag har min. Nej, han använde det bibliska uttrycket ”rättfärdighet”.

På Palmes tid yrade ingen om "Stolt men inte nöjd". "Ökad jämlikhet" är en annan floskel som dessutom är omöjlig. Antingen är det jämlikt, eller också är det ojämlikt. Det finns inget jämlikt, jämlikare, jämlikast. Jämlikhet kan inte kompareras som stor, större och störst.

MÖRKER BARA MÖRKER

I ett par år mötte jag min mentor Bengt Göransson, den enda riktige kulturminister en svensk regering haft, vid hissen då jag arbetade som lärare i svenska, matematik och samhällskunskap i ABF-huset på Sveavägens 41 i Stockholm. När vi möttes i eller utanför hissen sa en av oss:

– Mörker!

Den andra svarade:

– Bara mörker!

Vi anspelade på en någon ny dårskap av Mona Sahlin, som jag frågade i en ledare i Socialdemokraternas kristna tidning Broderskap:

– Vad har du för minnen av barnpiss och sill i dina näsborrar? och jämförde hennes månadslön med antalet fattigpensionärer.

Peter Weiderud, då ordförande för S-sidoorganisation Broderskapsrörelsen, sa när tidningen kom ut:

– Jag skäms när jag läser ledaren i senaste numret.

Jag svarade blixtsnabbt:

– Jag skäms för att du skäms!

Ja, sedan blev jag inte kvar mycket längre på Broderskap. Tidningens personal överfördes till Aktuell i Politiken och jag fick sparken på ”ett mjukt sätt”. Jag var nöjd med "avgångsvederlaget" som bestod i flera månadslöner utan arbetsplikt.

Trots det är jag alltjämt medlem i Socialdemokraterna, och jag har redan förtidsröstat på dem i samtliga höstens val!

Ps!
Jag är den förste Åkessons anhang hänger i närmaste lyktstolpe eftersom jag är korpulent, bög och demokratisk socialist. Dessutom har jag ett samiskt ursprung …
add comment ( 25 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa> Sista>>