Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - Räkna med största valförlusten - någonsin
Räkna med största valförlusten - någonsin 
20 March, 2018, 23:49
Posted by Administrator
REGERINGEN SPOTTAR UR sig propositioner som i rasande fart rustar ned välfärden samtidigt som ett och annat tokförslag släpps igenom. Det är alldeles uppenbart att finansministern är ekonom och inte socialdemokrat, och att statsministern har en facklig politisk bakgrund.

På det vinner socialdemokraterna inga val, tvärt om, man slår spiken i kistan och flyttar sig rum för rum ut ur Rosenbad. Uppenbart så tror socialdemokraterna att det här landet består av en välmående medelklass och en hoper tjänstemän.


Bildtext: Bilden visar en skrattande regering som i rasande fart monterar ned välfärden. På det vinner man inga riksdagsval, skriver Robert Sandström i sin blogg. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Arbetare verkar mest stå på Arbetsförmedlingen och vänta på jobb, eller på Försäkringskassan och hoppas på bidrag?

Men landet ser inte så ut, och definitivt inte vår röstberättigande befolkning.

SVERIGE BESTÅR AV ARBETARE

Läs nu noga, statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson: Sverige består till största delen av arbetare, sedan kommer medelklass och tjänstemän. Alla har de hur många släktingar som helst som är fattigpensionärer och arbetslösa!

Fastern som blev kvar i Norrbotten när alla syskonen drog, och gammelmormor i Hungvik som kämpar varje månad för att få livet att gå ihop, men tyngs av dyra avbetalningar och dito krediter, för att över huvud taget ha någonting att roa sig med. En modern platt TV till exempel.

FÖRSTÅR ATT NI INTE FÖRSTÅR

Jag förstår, Stefan och Magdalena, att ni inte förstår; ”ni som lever däruppe bland molnen där himlen är klarblå och sikten fri*. Men, kära socialdemokrater i regeringen, fruktar ni inte höstens val då ni petas från makten och på sin höjd får återgå till riksdagsledamot …?

Nej, förlåt mig, jag glömde det: Statsrådspensionen. Ni är ju garanterade god försörjning åratal framöver. Så mycket pengar att er företrädare, Mona Sahlin, kan strunta i att betala skatt och samla den på hög för att sedan återbetala den med nämnda försörjningsstöd.

Arbetarna där ute i landet som förlorar sitt jobb får tack vackert gå till Arbetsförmedlingen och hoppas på A-kassan.

VÄLFÄRDEN NAGGAS I KANTEN

Jag har suttit de senaste dagarna och noterat vilka propositioner som väller fram. De flesta naggar på välfärden genom att till exempel ”skattefrihet för förmån av hälso- och sjukvård” slopas. Det är inte svårt att se vem som styr i vår regering: Magdalena Andersson, med examen på Handelshögskolan i Stockholm och fortsatta studier i Wien och vid Harvard University i USA.

Civilekonom och doktorand, politiskt sakkunnig, planeringschef i Statsrådsberedningen och statssekreterare i Finansdepartementet. Styrelseledamot i den socialdemokratiska tankesmedjan Policy Network.och under tre – fyra år rådgivare till tidigare partiordföranden Mona Sahlin.

Så gick det som det gick för Sahlin, något som Stefan Löfven inte tänkte på då han utsåg Magdalena Andersson till finansminister. Själv får han nöja sig med att återinföra ”skattereduktionen för fackföreningsavgiften”. Peanuts!

BRAKFÖRLUST I HÖST

Så ser det ut, och därför är det inte svårt att sia om en socialdemokratisk brakförlust vid valurnorna i september. Mycket talar för att det kan bli partiets största tapp – någonsin!

Det hjälper inte hur mycket ni än mobiliserar och knackar dörr. Valet är redan förlorat. Ni i Rosenbad och på 68-an har bara inte insett det. Vilket inte förvånar mig då ni inte har en susning om hur varken väljarkåren eller landet ser ut.

*Strofen är hämtad ur Dvärgen skriven av Kent Andersson
add comment ( 22 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Nästa> Sista>>