Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - ROGER, SÖK HJÄLP NU GENAST
ROGER, SÖK HJÄLP NU GENAST 
24 November, 2017, 01:41
Posted by Administrator
ÄR LEDSEN, SORGSEN och chockad. Även du min Brutus, skulle jag likt Cesar vilja säga till min vän Roger Mogert, Stockholms i all hast avgående stadsbyggnads- och kulturborgarråd. Samtidigt får det mig att inse detta är ett strukturellt problem som vi män måste ta i tu med omedelbart.

Foto: Lieselotte van der Meijs


Nu genast, utan dröjsmål!

Men vem ska göra det? Det är den stora frågan, för ingen torde vara utan skuld och fri nog att kasta den första stenen …

Inte heller jag även om det skulle förvåna mig om jag gjort något sexuellt betvingat närmande mot kvinnor. Däremot kan jag inte svära mig fri från att inte ha burit mig otillbörligt åt mot män.

Inte i dag, men säkert under de fem år då jag söp och bar mig åt. Drack minst en helflaska sprit så gott som varje dag. Där spriten går in går vettet ut, och vi homosexuella är inga undantag. Så säkerligen har också jag burit mig åt.

Faksimil: dn.se


Jag gick in i #Me Too-debatten alldeles för dåligt påläst, och fick för mig att detta var något svenskt. Straxt insåg jag att frågan är global, och av min vän Fredrik fick jag fullständigt klart för mig vilka kvinnoförtryck många män besitter. Inte minst visar det sig lunchrummen och på arbetsplatsraster.

Hade inte tänkt så långt, och jag gjorde naturligtvis omedelbart avbön. På samma sätt hoppas jag att många bröder i manskollektivet ska agera. Och att någon högt ärad och framstående man ska kliva fram och erkänna sina blamager innan vederbörande avslöjas och hängs ut på sociala medier.

Det vore klädsamt och hedrande, samtidigt som just den personen skulle kunna ta på sig rollen och fostra oss män i en anda så att vi slutar tafsa och håller fingrarna i styr – oavsett hur kåta vi blir av ett vackert bröst eller en vacker rumpa. (Det sistnämnda kan sätta mina fantasier i brand!)

SÖK HJÄLP - OMEDELBART

Min vän Roger Mogert kan jag bara uppmana att söka hjälp. Omedelbart!

Det var precis vad jag själv gjorde för att komma i bukt med spriten. Problem som Roger Mogert redan erkänt att han har, och sagt sig ska ta emot hjälpa mot. Jag hoppas att han verkligen gör det, och att han tar situationen på allvar.

En 48-årig man av hans kaliber är inte förbrukad för att han uppträtt olämpligt och har alkoholproblem. Han är långt ifrån ensam, och tar han tag i problemen på allvar kommer han att respekteras, och få en väg tillbaka.

Visst, det tar tid att bygga upp ett förtroende. 10 juli 1981 var Dag 1 för mig. Sedan var det bara att ta en dag i taget. Det skulle dröja sju år innan jag insåg att jag hade supit mitt ”pensum”. Jag skulle aldrig mer kunna dricka alkohol …

Det var en chock som drev mig in i en djup depression och det krävdes många mått och steg för att gå vidare. Men jag bet ihop, och följde mitt beslut att aldrig dricka sprit mer – någonsin. Dag lades till dag, och nu har 36 år passerat.

PENSUMET NÅTT

För mig är det numera viktigt att hålla i minnet, att jag verkligen aldrig mer kan dricka sprit, öl eller vin. Det räcker med ett par supar för att hjärnan blixtsnabbt ska föra mig tillbaka till den nionde juli 1981 och försätta mig i djupaste alkoholism.

Det är också anledningen till att jag inte öppnar dörren till mina fem alkoholistår och grottar ned mig i oförrätter som jag har gjort. Det räcker med att jag vet om det, och att jag åtminstone har försökt att rehabilitera mig.

Om jag ideligen öppnar den stängda dörren kommer den snart att stå på vid gavel; och den leder bara till fördärvet.

Tänk på det, Roger. Tag hjälp, och sålla bort din dryckesvänner, för du kommer inte att orka med dem just nu. Tids nog blir du ”frisk” och då kan du ge dem en hjälpande hand. Men inte nu. Nu ska du bara tänka på dig själv, och ta en dag i taget. Detta är också det enda tillfälle du tillåts att vara egoist.

add comment ( 221 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Nästa> Sista>>