Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /storage/content/52/146552/blog.robertsandstrom.net/public_html/index.php on line 61 Robert Sandströms Blogg - VAR KOMMER SVENSKA HATET IFRÅN
VAR KOMMER SVENSKA HATET IFRÅN 
8 November, 2017, 09:07
Posted by Administrator
HUR KOMMER DET sig att några är så hatiska i Sverige? Var har det fått sin grogrund?

Född i 1950-talets stigande Välståndssverige ställer jag mig ofta den frågan. Då, när jag växte upp, trodde alla att välståndet bara skulle växa och växa, öka och öka.


Olof Palme får exemplifiera politikerhatet i Sverige? En präst (!) hissade svenska flaggan och några poliser jublade då han mördats.

Enda undantaget var min skollärare, Erik Kjell, tillsynslärare för folkskolan i Porjus. Han visste att allt som går uppåt en dag når toppen och vänder nedåt. För oss skolbarn höll han upp en blyertspenna med skrivspetsen riktad mot taket. Så drog han fingret utmed pennan och förkunnade.

— Allt som går uppåt når en dag sin topp och vänder nedåt ...

Så vist, och så rätt han hade.

Själv har jag aldrig förstått varför vi är för fina och bekväma för att inte utveckla och vidareförädla våra råvaror, malmen, skogen och jordbruksprodukter, till exempel.

KINESISKT STÅL STÄMPLAS SVENSK

Vi säljer stålet i hela balkar (de facto ofta kinesiskt som skeppats hit och stämplas med ”Svensk stål” för att sedan skeppas tillbaka till Kina varifrån det exporteras ut i världen ... Ett gigantiskt bedrägeri!).

Skogen säljer vi som hel timmer och mjölk, smör och grädde behåller vi för oss själva.

Arla skrattade på sig när förslaget om att exportera mejeriprodukter kom på tal. Finnarna är nu världsledande på laktosfri mjölk, som knappast någon behöver, och mjölk importerar vi från Tyskland medan vi importerar trähus från Polen.

Eriksons världsledande AXEväxlar, som revolutionerade telekommunikationen, köper ingen längre. Detsamma gäller Facits skriv- och räknemaskiner. För att inte tala om varven! Vi var fyra femma i världen på att bygga båtar.

NYEXAMINERADE EKONOMER

Så kom några nyexaminerade ekonomer från Handelshögskolan i Stockholm som inte fått lära sig något om byggkreditiv. Följden av bokföringens vid stunden helt normala ”röda siffror” resulterade i nedläggning ...

Tusentals människor förlorade sina jobb i en industri där vi fortfarande kunde ha varit världsledande!

Med Nya Karolinska i Solna ville vi bli en spjutspets inom medicin och slå världen med häpnad. Det har vi också, av helt andra orsaker ... Vilka vet ni själva, och samtidigt som skandalerna växer dras universitetet och Nobelpriset i smutsen.

Exemplen kan göras många, men låt mig sluta här och ställa frågan:

Är det inte allas vårt gemensamma ansvar att ställa allt till rätta? Må vara att vi smet från vårt kollektiva ansvar under två världskrig. För den skull behöver vi väl inte fortsätta att smita från notan.

HATOBJEKT GENOM ÅREN

Jag kommer ihåg skalan av hatobjekt genom åren som jag kunnat notera dessa. Först var det fattiga, handikappade som döva, brottslingar, sjömän, lappar, zigenare, knarkare, bögar, invandrare, flyktingar, översexuella män fram till det nya hatobjektet — politiker.

Att ni inte skäms! Är demokratin inget värd? Varför tar ni inte ert ansvar och åtminstone framträder med namn och bild på sociala medier? Ynkryggar är vad ni är!

Inte bara att ni bär er åt sorgligt och patetiskt. Vad värre är, ni sprider hat, hat och ännu mera hat?

Är ni verkligen så bittra? Men gör någonting då!

INTE SÅ BRA SOM DE TROR
Jag har förmånen att få resa runt i Asien. Fattigdomen är påtaglig hos de flesta länders invånare. Men stoltheten går inte att ta miste på. Många av dem drömmer om ett liv i Europa. Jag gör vad jag kan för att tala om att det inte är så bra som de tror.

Det är tvärtemot mycket dåligt, och ingenting att stå efter! Ingenting heller att vara stolt över för närvarande ...
add comment ( 159 views )   |  0 trackbacks   |  permalink

<<Första <Tillbaka | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Nästa> Sista>>